Blog SENSO gietvloeren

Blog SENSO gietvloeren

24 March, 2017

Liefhebbers van verantwoord ontwerp en design kiezen steeds vaker voor een gietvloer. Het aandeel van dit product was in 2014 ongeveer 5 procent van alle vloeren en is daarmee vergelijkbaar met bijvoorbeeld parket. Gietvloeren zijn populair omdat deze naadloos kunnen worden gelegd en daarmee een perfecte basis voor een stijlvol en hoogwaardig interieur vormen.

Bij de productie van een gietvloer van Senso worden biopolymeren van natuurlijke olie gebruikt. Anders dan aardolie, dat in gietvloeren van andere producenten wordt toegepast, hebben biopolymeren een natuurlijke basis. De vloeren van Senso zijn hierdoor vrij van schadelijke stoffen. Bovendien wint Senso de olie uit de vrucht van de eenjarige plant, de Wonderboom, die verbouwd wordt in droge gebieden in Brazilië en India. In deze gebieden is geen voedselteelt mogelijk. Hierdoor concurreren de vloeren ook niet met de voedselketen. Diverse certificerings- en keuringsinstituten onderstrepen dit en hebben Sensovloeren beloond met verschillende toonaangevende keurmerken.

Een bijkomend voordeel van de gietvloeren van Senso is dat deze beter zijn voor mensen met cara of allergieën. Bij gietvloeren gemaakt van epoxy, waarin aardolie verwerkt zit, komen vluchtige organische stoffen vrij. Deze worden volatile organic compounds genoemd, afgekort tot VOC’s. Deze VOC’s wasemen direct na het leggen van de vloer al uit en blijven dit vervolgens in lagere concentraties gedurende de levensduur van het product doen. Dat levert gezondheidsklachten als hoofdpijn, prikkelende ogen en een slechte nachtrust op. De vloeren van Senso zijn gegarandeerd vrij van VOC’s.

Over Senso
Senso is in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols. Hun visie is de tot dan toe vooral industrieel toegepaste gietvloeren ook in esthetisch hoogwaardige interieurs toe te passen. Nu, tien jaar later, heeft Senso acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en is het bedrijf marktleider op het gebied van naadloze interieuroplossingen. Inmiddels zijn de Sensovloeren en wanden te vinden in woonhuizen, kantoren, hotels, musea, winkels en publieke gebouwen in 25 landen. Het motto van Senso is ‘Think United’. Dat staat voor meer dan alleen het bereiken van eenheid in het interieur door naadloze oplossingen. 

gietvloer-gietvloeren.jpgGerelateerde blogs

City Shelter

City Shelter

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)