"Welkom bij de makers van 's werelds eerste naadloze, duurzame en volledig recyclebare natuurlijke gietvloer"

 

Senso is leidend op het gebied van innovatie en ontwikkeling. Geproduceerd met natuurlijke grondstoffen, Sensovloeren en wanden dragen daadwerkelijk bij aan een betere en gezondere binnenluchtkwaliteit. Zonder vrijkomende schadelijke stoffen, mét kwalitatief en hoogwaardige ingredienten.

een eerlijk verhaal over duurzaamheid wanneer je voor senso

een eerlijk verhaal over duurzaamheid

Wanneer je voor Senso kiest, willen we dat je daar voor honderd procent tevreden over bent. En er volledig van geniet. Van het design, het comfort en de kwaliteit. Daarbij willen we je ook meenemen hoe wij met duurzaamheid en dus met onze planeet omgaan. Want we kunnen er niet omheen dat het maken van onze vloeren en wanden effect heeft op het milieu. Impact die we natuurlijk zo klein mogelijk willen houden. Daarom zoeken we naar de juiste balans tussen design, comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

 

 

GEEN ZORGEN

Alles is gecheckt

Hoewel we van een goed verhaal houden, heeft ook ons verhaal keiharde data nodig als fundering voor wat we beloven. Om die reden laten we onze vloeren en wanden testen door onafhankelijke laboratoria. Op die manier bieden we jou het allerbeste product, gegarandeerd. Onze producten worden door vooraanstaande instituten zoals TüV, TNO, AgBB, ISO en naar DIN onderzocht gecertificeerd. Bovendien dragen Sensovloeren uitgevoerd in PR4000 het toonaangevende Cradle2Cradle certificaat én een EPD paspoort waarmee de herkomst van al onze grondstoffen kan worden gevolgd. 

 
Lees meer over kwaliteit >>
waarde we geloven dat we producten moeten maken die een blij

waarde

We geloven dat we producten moeten maken die een blijvende waarde voor gebouwen hebben. Daarvoor gebruiken we premium materialen en goed design. Duurzame producten worden echt duurzaam wanneer ze onze leefomgeving en ons milieu niet schaden. Bij Senso geloven we dat we de verantwoordelijkheid hebben om onze footprint continu te verkleinen. Daarom hebben we sinds onze oprichting in 2004 besloten om en groot deel van onze inkomsten te besteden aan research om dat te bereiken.

Al onze systemen worden geînsalleerd door echte mensen en om die reden eren we altijd het vakmanschap dat daarmee gepaard gaat. Begrijpen hoe onze producten werken en het artisane proces dat daarbij hoort, is een belangrijk deel van hoe wij als bedrijf denken.

analyse van de levenscyclus iedereen die iets wil maken heef

 

Analyse van de levenscyclus

Iedereen die iets wil maken, heeft grondstoffen nodig. Wij ook, en daar begint onze eerste stap naar een duurzame productie. De keuzes die we maken, worden bepaald door datgene wat ons drijft, motiveert en wat we belangrijk vinden. En dat is vanaf het eerste moment altijd hetzelfde gebleven. We willen producten maken die ruimtes en mensen verbinden, een lang leven hebben én zo weinig mogelijk impact hebben op ons milieu. 

Duurzaam produceren, begint bij de productie, het winnen en vervoeren van die grondstoffen.

Daarna moeten grondstoffen geschikt gemaakt worden voor ons product. In deze hele keten van activiteiten maken we steeds de best mogelijke keuzes. E nwe denken ook altijd na over wat er met onze producten gebeuren wanneer deze niet meer gebruikt worden. Dit vatten we samen in een analyse van de complete levenscyclus. Door dit voor ons producten goed en eerlijk in kaart te brengen, voorkomen we dat er onnodig afval ontstaat die het milieu kan schaden.

Laat je inspireren >>

PLANT-AARDIG

Zo gebruiken we als hoofdbestanddeel een plantaardige olie. Dat is duurder, maar wel volledig vrij van schadelijke stoffen. Zo is de plant waaruit we de olie winnen, een éénjarige plant. Deze draagt een vrucht die rijk is aan olie (net als een olijf) en heeft slechts één keer per maand een klein beetje water nodig. Dit betekend geen boskap of concurrentie met gewassen die ons van voedsel kunnen voorzien en minimaal gebriuk van (drink) water. Zo zijn we aardig voor planten én aardig voor onze aarde.

 

Recyclebaar

Krijgt de woning, het hotel of kantoor een nieuwe bestemming? Dan kunnen onze Sensovloeren volledig gerecycled worden. We zagen de Sensovloer in strookjes waarna we de hele vloer verwijderen van de ondervloer. De stukken vloer laten we vermalen tot hele kleine deeltjes. Dit doen we in een microniseermachine. De fijne deeltjes vloer die we overhouden, gebruiken we in onze vulstof in plaats van kwarts. En dat is goed voor het milieu want kwarts is een mineraal dat gewonnen moet worden voor we het kunnen gebruiken. Met het recyclen van onze vloeren kunnen we dat proces overslaan.

 

Lees meer over certificeringen >>
cradle to cradle certified met onze cradle2cradle certificer

Cradle to Cradle certified

Met onze Cradle2Cradle certificering kijken we naar alle aspecten van ons product en wat er voor nodig is om het te maken.

We richten ons transport efficiënt in, onze fabrieken draaien op groene energie en we rijden zoveel mogelijk electrisch.

En ontvangen de boeren een eerlijke prijs voor hun werk en voeren we een ISO14001 gecertificeerd milieumanagementsysteem.

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)