Gietvloeren: kleuren, glans & textuur

Senso biedt een uitgebreid palet aan gietvloeren, waarbij we kijken naar textuur, materiaal, glansgraad en kleur. Onze gietvloeren worden altijd gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen en geven daardoor een heerlijk warm gevoel. Verder zijn ze comfortabel en zijn ze zachter dan de meeste andere gietvloeren.

 

Daarnaast brengen we prachtige collecties waarin gebroken marmer, betonkwarts of lichtgewicht gerecyclede materialen zijn toegepast. Op die manier passen Sensovloeren zich perfect aan jouw persoonlijk interieurwensen aan. Of je stijl nu landelijk, modern, bohémien of cosmopolitan is, een Sensovloer vormt altijd een prachtige basis.

kleurgebruik binnen onze collecties is kleurgebruik extreem

Kleurgebruik

Binnen onze collecties is kleurgebruik extreem belangrijk. Kleur brengt leven, emotie en vormt een samenspel met alle overige materialen. Daarbij spelen glans en textuur een evenzo belangrijke rol.

Wanneer je kijkt naar de collecties gietvloeren van Senso, dan vind je een uitgewogen, gebalanceerde basis maar ook kleuren die iets uitgesprokener zijn. We maken al onze kleuren zelf en daarbij is ook maatwerk mogelijk. En daarbij maken we uitsluitend gebruik van natuurlijke, duurzame materialen en vind je in onze producten geen milieuonvriendelijke stoffen, zoals bij een epoxyvloer.

Ons palet met gietvloer kleuren

Onze gietvloer collecties zijn ontworpen om een prachtige basis te vormen voor ieder interieur. Bekijk de collecties hieronder en ontdek welke bij jou past.

  • Fijn marmer
  • Naadloos composiet
  • Naadloos natuursteen
  • Gebroken bardiglio, carrara of nero ebbano marmer, gepolijst en daardoor vlekbestendig
Ontdek de Superquartz-collectie >>

Hoe worden de gietvloer op kleur gemaakt?

We kiezen bij het vervaardigen van onze milieuvriendelijke gietvloeren altijd voor duurzame grondstoffen en natuurlijke pigmenten. Onze kleurmakers mengen vervolgens de receptuur voor jouw persoonlijke vloer. Daarnaast werken we met uitgebalanceerde basiskleuren in onze collecties waardoor je altijd jouw kleur vindt.

 

Kan ik later mijn gietvloer nog een andere kleur geven?

Een gietvloer heeft een lange levensduur. Gemiddeld tot wel 30 jaar, uiteraard met het juiste onderhoud en een opfrisbeurt. Omdat het zo’n lange periode is, begrijpen we ook dat je na een bepaalde tijd wellicht een nieuwe kleur wilt. En dat proces is vrij eenvoudig.

 

De bestaande vloer wordt lichtjes opgeruwd en voorzien van een nieuwe kleur- en toplaag. We hebben een verhuisservice waarmee we je graag helpen. Op deze manier kunnen we binnen een week een nieuwe vloer inclusief het uitruimen en inruimen van je meubels.

 

Neem gerust contact met ons op voor een afspraak >>

populaire gietvloer kleuren denk aan een gietvloer en je zul

Populaire gietvloer kleuren

Denk aan een gietvloer en je zult hoogstwaarschijnlijk een grijze gietvloer voor je zien. Grijs is de populairste kleur voor een gietvloer maar er zijn vele gradaties in grijze gietvloeren. Bij diverse vloeren zal de kleur wellicht niet anders lijken, maar is de uitstraling wel degelijk anders. Zo heeft de Grain een robuustere look dan de Fusion.

Verschillende kleuren

 

Grijze gietvloer

Een grijze gietvloer is de meest bekende en populairste gietvloer. Hij brengt elk interieur tot zijn recht. Het is een moderne kleur met een neutrale uitstraling. Grijs is uitstekend te combineren met iedere andere kleur.

 

Binnen de kleur grijs zijn er echter vele nuances. Warmgrijs past erg goed bij hout en warme kleuren natuursteen. Een wat koelere kleur grijs past goed bij neutrale materiaalkeuzes, wit, staal en glas. Zo pas je de kleur van je gietvloer aan de rest van je interieur aan.

 

Op zoek naar een vloer met industriële look voor je slaapkamer, woonkamer of keuken? Dan is de grijze gietvloer kleur perfect. Hij is zelfs aan te leggen in de badkamer.

 

Witte gietvloer

Ook wit is een neutrale kleur die goed bij allerlei andere kleuren past. Wit is tijdloos, elegant en biedt een basis voor nagenoeg iedere stijl. Vind je puur wit iets te spannend, bekijk dan ook eens onze mooie Off Whites. Daarbij mengen we wit als basis met een nuance grijs of beige waardoor de vloer iets meer gaat leven, eenvoudiger te onderhouden is en, net als wit, toch een prachtige basis wit voor een heerlijk licht interieur.

 

Ben je op zoek naar iets bijzonders met een klassiek twist? De Impressions collectie straalt luxe uit met zijn kristalheldere oppervlak. Deze collectie werd ontworpen door topdesigner Marcel Wanders met een keuze uit verschillende patronen.

kleuradvies de keuze van de perfecte kleur voor je gietvloer

Kleuradvies

De keuze van de perfecte kleur voor je gietvloer is niet eenvoudig. We geven je daarom graag advies. Neem contact met ons op en bespreek je wensen.

Ook de gietvloer kleur is geheel aan de hand van je wensen te maken.

Maak vandaag nog een afspraak in onze showroom >>

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)