Blog innovatie

Blog innovatie

24 March, 2017

De gietvloer is dé interieurtrend van dit moment, maar slijtvast-heid en
verkleuring bleven aandachtspunten. Fabrikant Senso zegt dit op te lossen door
een revolutionair betere gietvloer te introduceren.

De vloer van Senso zou 80% slijtvaster en 70% UV bestendiger zijn, legt de fabrikant uit in een persbericht.
 
 
Topcoating 
 “Strak, naadloos, ingetogen. Gietvloeren zijn bezig aan een opmars. Slijtvastheid was echter altijd een aandachtspunt. Hoe mooier en vlakker de beschermende topcoating, hoe gevoeliger het materiaal.”
De gietvloer komt uit de industrie. Daar, toegepast in fabriekshallen en loodsen, werden zware topcoatings gebruikt die zeer slijtvast zijn, maar tegelijkertijd als lelijk werden ervaren.
 
Sensogietvloer SBM Offshore Interieur
 
Gevoelig 
 Een sinaasappelhuid, rolbanen, een kille glans; in de industrie doet dat er niet toe. In stijlvolle interieurs waar gietvloeren nu toegepast worden echter des te meer, vindt de fabrikant. Maar hoe mooier en strakker de topcoating uitvloeit, hoe gevoeliger de vloer wordt voor slijtage.
 
 
Slijtvast en mooi 
 Het is Senso volgens eigen zeggen gelukt een nieuwe topcoat te ontwikkelen die zeer slijtvast is en mooi uitvloeit. David Bols, directeur van Senso: “Onze producent wordt platgebeld door concurrenten die navraag doen wat voor product dit nu precies is. We hebben echter patent op al onze systemen.”
 
 
Concurrenten wilden volgens de directeur ook met iets nieuws komen. “Niemand durft echter zoveel geld en moeite in productontwikkeling te stoppen als wij. Aan de kwaliteit die wij halen kan gelukkig niemand tippen. Dat is een grote kracht”, besluit Bols.


Gerelateerde blogs

City Shelter

City Shelter

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)