Blog gietvloeroplossingen op maat

Blog gietvloeroplossingen op maat

24 March, 2017

Senso levert gietvloeroplossingen op maat voor nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff aan Amsterdamse Zuidas

Vastgoedbedrijf DTZ Zadelhoff heeft onlangs haar intrek genomen in een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Voor het 1900m2 tellende kantoor in het gebouw UN Studio is een volledig nieuwe inrichting ontworpen. Het Nederlandse bedrijf Senso, specialist in naadloze interieuroplossingen, tekende voor de gietvloeren door het hele kantoor die in diverse kleuren en patronen in elkaar overlopen. Om te voldoen aan de diverse eisen ten aanzien van akoestiek, gebruik, flexibiliteit en esthetiek werden op meerdere plekken maatwerkoplossingen bedacht.Senso gietvloeren

 Verschillende functies

In het nieuwe kantoor zijn functionele open werkplekken, vergaderlocaties, informele overlegplekken en stilteruimtes opgenomen. Door een slimme combinatie van zachte vloerbedekking en Sensovloeren ontstond een kantoorruimte met goede akoestische eigenschappen en duidelijke functiegebieden. Speciaal voor de computervloeren is gebruik gemaakt van een onderlaag in carbonfiber. Deze stabiele basis stelt Senso in staat een naadloze vloer uit te voeren. Uitsparingen voor vloerluiken zorgen voor flexibiliteit.

 Naadloos

De Sensovloer werd uitgevoerd in twee kleurcombinaties, waaronder puur wit en een betonlook gietvloer. Om deze en andere kleuren naadloos in elkaar te laten overlopen ontwikkelde Senso enige tijd geleden een methode waarmee dit onzichtbaar is opgelost. Zonder gebruik van afbakeningen gaat de ene kleur van de vloer naadloos maar strak over in de andere. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke vloer die als één geheel door het kantoor loopt. De diverse functies en voorzieningen zijn herkenbaar door de gebruikte vloeren zonder dat de eenheid en synergie verloren gaat.

 Lange levensduur

Specifiek voor de intensieve belasting in de kantoren ontwikkelde Senso het Senso ToughWear systeem. Dit bevat een dubbele toplaag en kent daarmee een langere levensduur. De combinatie van hardheid en flexibiliteit zorgen er voor dat de vloeren een lange levensduur hebben en eenvoudig te onderhouden zijn.Senso gietvloer

 Over Senso

Senso is in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols. Hun visie is de tot dan toe vooral industrieel toegepaste gietvloeren ook in esthetisch hoogwaardige interieurs toe te passen. Inmiddels heeft Senso acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en is het bedrijf marktleider op het gebied van naadloze interieuroplossingen. Inmiddels vind je Sensovloeren en wanden in woonhuizen, kantoren, hotels, musea, winkels en publieke gebouwen in 25 landen. Het motto van Senso is ‘Think United’. Dat staat voor meer dan alleen het bereiken van eenheid in het interieur door naadloze oplossingen. Think United staat ook voor de rol van Senso in de samenleving. Dat betekent dat er bewuste keuzes worden gemaakt in het productieproces van de producten. Een Sensovloer is bijvoorbeeld de enige gietvloer ter wereld waarin biopolymeren van natuurlijke olie worden gebruikt. Anders dan aardolie, dat in gietvloeren van andere producenten wordt toegepast, hebben biopolymeren een natuurlijke basis die niet concurreert met de voedselketen.

 Senso heeft als doel wereldwijd de mooiste en beste oplossingen te leveren voor de meest uitdagende interieurprojecten . Senso is hiervoor continu op zoek naar nieuwe middelen en innovatieve oplossingen om dit doel te bereiken. Door ook actief bekende ontwerpers aan te trekken en gebruik te maken van de beste materialen en technologieën blijft Senso tot steeds mooiere producten en ontwerpen komen die in steeds meer uiteenlopende projecten worden toegepast.


Gerelateerde blogs

City Shelter

City Shelter

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)