Blog Swarovski

Blog Swarovski

24 March, 2017

Ter ere van het 120-jarig bestaan liet het exclusieve kristalmerk Swarovski enkele wunderkammers in hun bijzondere museumpark in Oostenrijk inrichten door bekende ontwerpers en kunstenaars. Onder hen ook het Nederlandse ontwerpersduo Studio Job. Gietvloerenfabrikant Senso leverde een naadloze vloer op maat voor de sprookjesachtig ingerichte kamer.

Studio Job liet zich voor hun wonderkamer letterlijk inspireren door wonderkamers. Dat fenomeen, dat ook wel rariteitenkabinet werd genoemd, was populair in het Europa tijdens de Renaissance. In deze kamers werden objecten uit bijvoorbeeld de kunst, archeologie, natuur, anatomie en uit verre oorden tentoongesteld.

De hedendaagse variant van Studio Job voor Swarovksi is een fabelachtig ingerichte kamer met daarin een soort schaalmodel van een besneeuwde sprookjesberg inclusief treintje. De berg, de trein, de decoraties en diverse overige elementen op de berg maar ook de rijk gedecoreerde en gekleurde panelen langs de ronde wanden nodigen de bezoeker uit zelf hun eigen ontdekkingen te doen.

Kenmerkend voor de ontwerpen van Studio Job worden pas na een tweede blik verborgen verhalen, opvallende symbolen en diepere lagen zichtbaar. Gietvloerenfabrikant Senso leverde naar ontwerp van Studio Job een tailor made vloer. Deze werd door middel van de Freeze techniek voorzien van een Escher-achtig houtpatroon dat oneindig door de kamer loopt en daardoor letterlijk naadloos in het ontwerp past.

 


David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van Senso: "Wij werken graag samen met creatieve partijen als Studio Job. Zij dagen ons uit om nieuwe technieken en innovaties op te zoeken en zo voorop te blijven lopen in de markt. Niet voor niets worden we regelmatig door buitenlandse partijen benaderd voor kleine en grote projecten. We zijn er ook deze keer weer trots op dat we precies hebben kunnen leveren waar Studio Job om vroeg."

Voor de Freeze techniek heeft Senso een glasheldere biopolymeer ontwikkeld, waardoor de meest uiteenlopende patronen en dessins in de vloer ingegoten kunnen worden. Hiervoor worden de ontwerpen afgedrukt op folie waarna deze wordt overgoten met een glasheldere laag. Het resultaat is een optisch driedimensionale vloer of een vloer die structuur lijkt te hebben.Gerelateerde blogs

City Shelter

City Shelter

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)